Αποχαιρετιστήριο στον Γενικό πρόξενο κ. Σταματέκο

Εις το επανειδήν αξιότιμε & αγαπητέ κ. Πρόξενε!!!

Τέσσερα χρόνια κύλισαν ολοκληρώνοντας την θητεία του αξιότιμου πρόξενου κ. Σταματέκου στο Houston!

 Το Ελληνικό κέντρο Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών πολιτειών, ως ομοσπονδία των περισσοτέρων Ελληνικών συλλόγων στο  Texas, έχει ως επίτιμα μέλη τα Προξενείο της Ελλάδος & Κύπρου στο Houston TX. Μέσα από την συνεργασία αυτή, κατ’ αρχήν η συνεργασία με τον κάθε αξιότιμο πρόξενο είναι δεδομένη.

Ο κ. Ιωάννης Σταματέκος, Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Houston,  φρόντισε μέσα από την συνεργασία αυτή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Με την φιλική του διάθεση, κατάφερε και  κέρδισε τις καρδιές όλων των μελών της κοινότητας και βεβαίως των διευθυντών του οργανισμού. Με την συμπαράσταση του κάναμε πολλές εκδηλώσεις στα 4 χρόνια της θητείας του με στόχο να κρατάμε ζωντανό στις καρδιές μας τον Ελληνισμό και την αγάπη για την πατρίδα. Δεινός ιστορικός αναλυτής, μας μίλησε πολλές φορές για γεγονότα και ανέλυσε την σημασία τους στην ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού. Ακούραστος διπλωμάτης, φρόντισε τις καλές σχέσεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση εδώ στο μακρινό (από την Ελλάδα). Είχαμε την τιμή να έχουμε την παρουσία του σε πολλές από τις συνεδριάσεις του οργανισμού όπου η γνώμη του ήταν πάντα καταλυτική και βέβαια είχαμε την τιμή να τον έχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του Ελληνισμού, πολλές εκ των οποίων τέλεσαν υπό την αιγίδα του.

Τον ευχαριστούμε για όλη την συμπαράσταση προς τον οργανισμό και την ευρύτερη κοινότητα του Ελληνισμού στις Νοτιοδυτικές πολιτείες, και ευχόμαστε ότι καλύτερο στη νέα του αποστολή στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Προσωπικά τον ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον σχεδιασμό πολλών επιτυχών εκδηλώσεων αλλά κυρίως για τις κινήσεις που έκανε με την μητροπολιτική Αθήνα οι οποίες μας εξασφάλισαν πλήθος πλεονεκτημάτων για την κοινότητας μας για πολλά χρόνια!

Είμαι σίγουρος ότι στο Houston θα ξανάρθει σύντομα να επισκεφθεί καλούς φίλους!

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από μας όταν βρεθούμε στην Αθήνα θα ψάξουμε να τον βρούμε!

Αξιότιμε κ. Πρόξενε & κα Σταματέκου, σας ευχόμαστε γρήγορη και ξεκούραστη και «υγειή» επάνοδο στην πατρίδα.

Θα έχετε πάντα μια θέση στην καρδιά μας

Με εκτίμηση,

Γιάννης Ρεμεδιάκης

Hellenic Cultural Center of the Southwest – President,